Golfbaan

Geschiedenis

Kasteel Engelenburg Golfbaan, gelegen in het pittoreske Brummen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20e eeuw. De golfbaan maakt deel uit van Landgoed Groot Engelenburg, een historisch landgoed dat dateert uit de 17e eeuw.


De oorsprong van Kasteel Engelenburg Golfbaan kan worden teruggevoerd tot 1988, toen de golfbaan werd aangelegd op het terrein van Landgoed Groot Engelenburg. Het ontwerp van de baan werd toevertrouwd aan de gerenommeerde golfbaanarchitect Donald Steel. Steel creëerde een uitdagende 9-holes golfbaan die harmonieus samenvloeit met het prachtige landschap van het landgoed. De baan biedt golfers een unieke ervaring te midden van oude bomen, vijvers en glooiende heuvels.


In de daaropvolgende jaren onderging Kasteel Engelenburg Golfbaan verschillende renovaties en verbeteringen om de speelervaring te optimaliseren. Het landgoed waarop de golfbaan zich bevindt, heeft ook een rijke geschiedenis. Het diende ooit als buitenverblijf voor adellijke families en heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan.


Tegenwoordig staat Kasteel Engelenburg Golfbaan bekend om zijn prachtige omgeving en uitdagende golfmogelijkheden. Golfers van alle niveaus kunnen genieten van de sfeer van dit historische landgoed terwijl ze hun golfvaardigheden verbeteren. De combinatie van geschiedenis, natuur en sport maakt Kasteel Engelenburg Golfbaan tot een unieke bestemming voor golfliefhebbers.

De baan in beeld

In negen video’s krijgt u een indruk van onze prachtige golfbaan door middel van dronevideo’s. De beelden zijn voorzien van voice-over en informatie over de par, verschillende tee’s,  en stroke play index.

Plattegrond

Bekijk via de button de gehele plattegrond van onze golfbaan. 

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, wilt u een reservering bij ons plaatsen of een afspraak maken? Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen:


Kasteel Engelenburg 

Eerbeekseweg 6
6971 LB Brummen

Telefoon: +31 (0)575-569999
E-mail: golf@engelenburg.com

Buggy's:
Trolleys:
Qualifying:
Winter greens:
Winter tees:
Marshal note:
Buggy's en Handicarts alleen op de paden en fairway. De baan is Qualifying.
Laatste update:
2024-05-19 07:06:44

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en evenementen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!