Golfclub

De golfclub

Bij onze Engelenburg Golf en Country Club draait alles om de gedeelde passie voor golf en de onvergetelijke momenten die we samen beleven. Wij bieden een unieke golfervaring die verder gaat dan de groene fairways. De charmante omgeving en het uitzicht op het kasteel zorgen voor een rustgevende ontsnapping uit het dagelijkse leven. 


Onze golfbaan is gelegen op een historisch landgoed met een prachtig kasteel dat fungeert als ons clubhuis. Bij onze golfclub kun je genieten van golf op jouw eigen manier, ongeacht je leeftijd of ervaringsniveau. We verwelkomen iedereen, of je nu een beginner bent of een ervaren speler. Voor drukbezette golfers die wat minder tijd hebben, bieden we de Golf Sociëteit, waar maandelijkse activiteiten worden georganiseerd.
 

Wat we belangrijk vinden, is dat je kunt spelen wanneer het jou uitkomt, zonder lang van tevoren te hoeven reserveren. Hier zorgen we voor. Wat onze golfclub echt bijzonder maakt, is onze unieke clubcultuur. We zijn een club waar ontmoetingen en gezelligheid centraal staan. Na een rondje golf kun je ontspannen napraten in ons clubhuis of op het terras, met een schitterend uitzicht op de baan. Hier deel je ervaringen en smeed je vriendschappen. 


Voor meer informatie over onze lidmaatschappen en de Golf Sociëteit, lees meer op de pagina’s via onderstaande knoppen.

Historie

In 1988 werd de Engelenburg Golf en Country Club in Brummen opgericht onder de naam Golf- en Country Club Groot Engelenburg. Deze locatie kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. In 1992 werden eiken paalfunderingen ontdekt, die dienden als basis voor het oudst bekende kasteel, mogelijk gesticht door een zoon van Karel de Grote. 

De club begon in 1988 met een 9-holes par 3 golfbaan, die in 2001 werd uitgebreid tot een par 72-baan door de gerenommeerde golfbaanarchitect Donald Steel. Sindsdien biedt de vernieuwde golfbaan een historische en uitdagende golfervaring. In 2003 werden nieuwe statuten aangenomen, en de club veranderde haar naam in Engelenburg Golf en Country Club. Vanaf het begin kenmerkt de golfclub zich door haar samenhorigheid en vormt het een plek waar traditie en enthousiasme voor de golfsport samenkomen. 

Ontdek onze historische en uitdagende golfbaan door op onderstaande knop te klikken. 

Een ontmoetingsplek voor iedereen 

Bij de Engelenburg Golf en Country Club draait het niet alleen om golf, maar ook om de levendige gemeenschap en de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. We organiseren zowel serieuze als gezelligheidswedstrijden voor leden van alle spelniveaus. Deze wedstrijden stimuleren de competitieve geest en bevorderen de gezelligheid. Onze herenmiddag, damesochtend en golfsociëteit voor werkende leden zijn uitstekende voorbeelden van gelegenheden waar leden samenkomen om te golfen en elkaar te ontmoeten. 

Daarnaast bieden we pyramidetrainingen waarbij je in een groepje les krijgt van onze golfprofessional. Deze trainingen zijn ideaal om je golfvaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd te genieten van het gezelschap van medeleden. 


Leden kunnen gratis gebruikmaken van onze oefenfaciliteiten, waaronder de driving range, de mini par 3 holes en de oefengreen. Zo heb je alle gelegenheid om je vaardigheden te verbeteren en te genieten van je tijd op de golfbaan.
 


Voor nieuwe leden die snel willen integreren in de vereniging hebben we een buddy-systeem. Je wordt gekoppeld aan een ervaren “buddy” die niet alleen antwoorden op je vragen geeft, maar je ook helpt vertrouwd te raken met alle aspecten van de club. Dit systeem biedt een laagdrempelige manier om te beginnen met golf en je snel thuis te voelen in onze club.
 

Voor degenen die hun competitieve kant willen ontdekken, nemen we met veel plezier deel aan de NGF (Nederlandse Golf Federatie) competitie. Dit biedt onze leden de kans om hun golfvaardigheden op competitief niveau te testen en onze club te vertegenwoordigen. 

Bij de Engelenburg Golf en Country Club staat samenkomen, plezier beleven, recreatief spelen, competitie en het verbeteren van je golfspel centraal. We heten je graag van harte welkom in onze warme en gastvrije club. 


Ontdek onze geplande wedstrijden door op onderstaande knop te klikken.
 

Kasteel als clubhuis

Bij de Engelenburg Golf en Country Club hebben we het voorrecht om je in een van de meest unieke en sfeervolle clubhuizen te mogen verwelkomen: een prachtig kasteel. Het meest opvallende aan het kasteel is het schitterende terras met een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte golfbaan. Hier, omringd door groene fairways, kun je genieten van een drankje of een hapje terwijl je ontspant in de rustgevende schoonheid van het landgoed. Als lid van onze club profiteer je bovendien van korting op drankjes en de kleine kaart, waardoor je bezoek nog aangenamer wordt. Tijdens koude dagen bieden we ook een warme en gezellige plek in de vorm van de kasteelbar. Hier kun je heerlijk opwarmen na een dag op de baan en nagenieten van je golfronde. 

Ontdek onze uitstekende oefenfaciliteiten door op onderstaande knop te klikken. 

Hospitality lijst van waar je kan spelen

Onze club is verheugd om deel uit te maken van een Hospitality Chain, een samenwerkingsverband met andere golfbanen in de regio. Dit betekent dat onze leden kunnen profiteren van de gastvrijheid en kortingen die deze partnerclubs bieden. Dit biedt de mogelijkheid om op verschillende golfbanen te spelen en nieuwe golfervaringen op te doen. Binnen de Hospitality Chain van Kasteel Engelenburg Golfbaan vallen de volgende golfbanen: 

  • Lochemse Golf & Country Club “de Graafschap” 
  • Golfbaan ’t Zelle 
  • Hattemse Golf & Country Club 
  • Keppelse Golfclub 
  • Veluwse Golfclub 
  • Golf & Country Club Winterswijk 
  • Golfclub Havelte 
  • Golfbaan Weesp 
Buggy's:
Trolleys:
Qualifying:
Winter greens:
Winter tees:
Marshal note:
Buggy's en Handicarts alleen op de paden en fairway. De baan is Qualifying.
Laatste update:
2024-05-19 07:06:44

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en evenementen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!