Landgoed

Het landgoed van Kasteel Engelenburg

Welkom op Landgoed Kasteel Engelenburg, waar geschiedenis en schoonheid samenkomen in een betoverende omgeving. Dit majestueuze landgoed van ruim 50 hectare, gelegen in het hart van de Veluwe, is niet alleen een weelderig toevluchtsoord voor degenen die op zoek zijn naar luxe en ontspanning, maar ook een plek doordrenkt met rijke historie en monumentale pracht.

Een monumentaal juweel

Kasteel Engelenburg is niet zomaar een kasteel; het is een monumentaal juweel dat de tand des tijds heeft doorstaan. De monumentale verklaringen van dit indrukwekkende bouwwerk onthullen een verhaal dat teruggaat tot de 16e eeuw. Elk stuk van dit kasteel ademt geschiedenis, van de prachtig bewaarde architectuur tot de verborgen hoekjes die fluisteren over lang vervlogen tijden.

Monumentale verklaringen: een glimp van het verleden. De monumentale verklaringen van Kasteel Engelenburg vertellen het verhaal van eeuwenlang erfgoed. Hier ontdekt u de charmante elementen die dit kasteel uniek maken, van de met klimop bedekte muren tot de imposante torens die de hemel raken. De zorgvuldig bewaarde originele details, zoals de prachtige glas-in-loodramen en de sierlijke houtsnijwerken, bieden een fascinerende inkijk in het verleden.

Monumentenportaal

Het “Monumentenportaal” is een online platform dat in sommige landen wordt gebruikt om informatie te verstrekken over monumentale gebouwen en erfgoedlocaties. Dit portaal dient als een centrale database waar mensen, waaronder erfgoedprofessionals, onderzoekers, en het brede publiek, toegang kunnen krijgen tot gedetailleerde informatie over verschillende monumenten.

In veel gevallen biedt het Monumentenportaal informatie over de geschiedenis van het monument, architecturale details, bouwjaar, renovatiegeschiedenis, beschermingsstatus (als het een beschermd monument is), en andere relevante gegevens. Het kan ook foto’s, plattegronden en andere visuele materialen bevatten om een vollediger beeld van het monument te geven.

Voor erfgoedliefhebbers biedt het Monumentenportaal een waardevolle bron van kennis. Mensen kunnen meer leren over de monumenten in hun omgeving, evenals over monumenten die verder weg liggen. Het kan ook een nuttige bron zijn voor architecten, historici en onderzoekers die gedetailleerde informatie nodig hebben over specifieke monumenten voor hun werk.

Het portaal kan worden beheerd door overheidsinstanties, erfgoedorganisaties, musea of andere instellingen die zich bezighouden met de bescherming en het behoud van cultureel erfgoed. Het draagt bij aan de bewustwording over het belang van het behoud van monumenten en biedt transparantie over de beschermingsstatus en de geschiedenis van deze waardevolle gebouwen.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, wilt u een reservering bij ons plaatsen of een afspraak maken? Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen:


Kasteel Engelenburg 

Eerbeekseweg 6
6971 LB Brummen

Telefoon: +31 (0)575-569999
E-mail: info@engelenburg.com

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en evenementen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!